Friday, June 09, 2017

Salam Jumaat! ;)

Assalamualaikum bloggers..

Salam Jumaatttt..


Bila mama Iskandar kebusanan.... Hehehe ;)






Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

Tuesday, May 30, 2017

New Avent For My Lovely Son

Assalamualaikum bloggerss..

Just wanna share new Avent bottle ;)

Bottle nie mama Iskandar beli sebab bottle susu anak2 mama Iskandar dah sampai masa untuk di tukar kan. Baru sampai, so mama Iskandar so excited nak bagi dekat anak-anak hehehe!



Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

Cuti-cuti Dejavuuu Kota Kinabalu

Assalamualaikum bloggersss..

Ok just nak share percutian cinta kami sekeluarga di Kota Kinabalu, Sabah bulan Mac yang lepas. ;) Heewwww lama sudah baru nak sibuk update.

Maka biarlah gambar yang berbicara..

























Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

Monday, May 29, 2017

Permohonan Jawatan Penolong Pegawai

Assalamualaikum bloggers..

Iklan kekosongan SPA Perak baru buka, jadi mama Iskandar mencuba nasib untuk kali ini. Huhuhu. Actually mama Iskandar tak suka dengan jawatan yang sekarang ini. Atas alasan apa? Sebab jawatan sekarang bukanlah jawatan yang sesuai dengan jiwa dan perasaan mama Iskandar. Ngeheeeee.. Mengada sangat kan? ;)

So, semoga akan ada harapan, harapan, harapan dan harapan untuk rezeki jawatan ini or mungkin untuk jawatan lain kelak.  

Doakanlah yang terbaik untuk mama Iskandar ye! ;)

Psssstttt mama Iskandar just mohon 3 jawatan kekosongan sahaja..


Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

My Aleef Iskandar Bin Noor Azam

Assalamualaikum bloggersss..

Hujung 2016 dan awal tahun 2017 mama Iskandar busy sangat. Busy apa pun mama Iskandar xtahu macam mana nak diceritakan. But just abaikan then now mama Iskandar akan merajinkan diri berblogger semula ok.

Alhamdulillah November 2016 Aleef Iskandar, my first baby boy menamatkan pembelajaran 4Tahun dia di PAPN, Bercham dan bergraduasi dengan jayanya ;).









Bergraduasi tahun akhir di PAPN Bercham, now Aleef Iskandar menyambung pembelajaran di sekolah baru. Ok sekolah anak-anak semua mama Iskandar yang decide then papa Iskandar menyokong kuat dari belakang sahaja. ;)

Now Aleef Iskandar menyambung pembelajaran di Tadika Cina, Tadika Chan Meng Khor, Bercham. Mama Iskandar just harap, Aleef Iskandar kesayangan mama & papa boleh berjaya kelak baik di dunia dan di akhirat.









Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

Black Pearl @ Bubble Halal Ipoh

Assalamualaikum bloggers..


Business kecil-kecilan mama Iskandar masih beroperasi sehingga sekarang ye. Alhamdulillah tak pernah putus rezeki yang Allah bagi.

Anyone yang terasa suka bangat dengan minuman milk shake, cool blog sebagainya sekiranya ingin mendapatkan topping BLACK PEARL @ BUBBLE boleh hubungi mama Iskandar ye. Untuk flavor air milk shake pun mama Iskandar ada jual. Just Call/Whatsapp 016-3390096 .

Yang dekat sekitar berdekatan dengan lokasi rumah mama Iskandar @ Ipoh mama Iskandar boleh COD. But yang jauh dari mata, jauh berkilo-kilo as usual mama Iskandar boleh hantarkan juga, tapi menggunakan perkhidmatan poslaju jela ye hehehe!

Ok sekian dari mama Iskandar. Assalamualaikum dan semoga awak-awak semua berada dalam rahmat Nya  :)



Ya Allah , haramkan wajah kedua-dua ibu bapaku, wajah kedua-dua ibu bapa mertuaku dari disimbah api neraka. Kurniakan buat mereka syurga tanpa hisab. 


 Ya Allah peliharalah anak-anakku selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah anak-anakku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya. Ya Allah jadikanlah anak-anakku sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.